Μ. Καραμαλάκης: Πάλι… “κατόπιν ενεργειών μου” αλλά και πάλι σκόνταψε και κουτρουβάλησε!

Την έκανε πάλι τη χοντράδα ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου, επισήμως υποστηριζόμενος από τη ΝΔ, Μιχάλης Καραμαλάκης. Δεύτερη φορά πιάνεται να ψεύδεται, αφού πρώτα διαλάλησε ότι… “κατόπιν ενεργειών μου έγινε…”!

Θυμάστε ότι πριν λίγες εβδομάδες είχε πει ότι… κατόπιν ενεργειών του θα αποκατασταθεί το χορτάρι στο γήπεδο του Ηροδότου, στην Αλικαρνασσό! Για να τον αδειάσει ο σύλλογος, ανακοινώνοντας ότι ζήτησε βοήθεια από όλους τους υποψηφίους που παρενέβησαν κι όχι μόνο από τον πρώην αρχηγό της ΕΛΑΣ.

Μ. Καραμαλάκης: Άρχισε τα “κατόπιν ενεργειών μου” και τα “ετελείωσε” του Καλοχαιρέτα, αλλά… σκόνταψε κι έπεσε!

Τι έκανε τώρα; Ανακοίνωσε ότι…. κατόπιν ενεργειών του συστήνεται το “ίδρυμα για το Πανάνειο”, αν και ο ίδιος δηλώνει ότι είναι μια ιστορία που φτάνει στα 35 χρόνια διεκδικήσεων…

Σε ανακοίνωσή του (ο κ. Καραμαλάκης, επίσημος υποψήφιος της ΝΔ, και η παράταξή του δεν κάνουν την τιμή στο Candiadoc να του αποστέλλουν τις ανακοινώσεις τους, σε αντίθεση με όλους τους άλλους υποψηφίους, κι έτσι με καθυστέρηση αντιληφθήκαμε την υπόθεση αυτή) σε ανακοίνωσή του λοιπόν ο κ. Καραμαλάκης ισχυρίζεται ότι:

“Στην προ ημερών επίσκεψη του Μιχάλη Καραμαλάκη και μελών του συνδυασμού «Ηράκλειο, η Πόλη μας» στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, στο πλαίσιο των επαφών που πραγματοποιεί ο Υποψήφιος Δήμαρχος με φορείς και δημότες της πόλης, στο επίκεντρο βρέθηκε μέσα από σχετικό ερώτημα που τέθηκε η κατάσταση της περιουσίας του κληροδοτήματος Πανανείου στο Δήμο Ηρακλείου.

Όπως σημειώνει ο κ. Καραμαλάκης, «εκτός από την επίσημη απάντηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου κ. Μανώλη Βασιλάκη, υπήρξε μία άκρως σημαντική εξέλιξη, η οποία δεν θεωρούμε ότι είχε προγραμματιστεί εκ των προτέρων, αλλά προέκυψε από τις αναζητήσεις και τις πρωτοβουλίες μας, αφορμή των οποίων στάθηκε η επαναφορά του θέματος στη δημόσια συζήτηση.

Είναι πλέον γεγονός ότι η σύσταση του Ιδρύματος Πανανείου εντάσσεται στην ημερήσια διάταξη της σημερινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Υπενθυμίζουμε πως η δημιουργία του Φορέα-ιδρύματος που θα διαχειρίζεται το κληροδότημα Πανανείου είναι ένα αίτημα που εκκρεμεί από το 1988, 35 περίπου δηλαδή χρόνια. Πριν από 13 χρόνια ο Δήμος Ηρακλείου είχε προχωρήσει όλες τις διαδικασίες και είχε ολοκληρώσει ακόμη και το καταστατικό του ιδρύματος, ωστόσο η αρμόδια αρχή απέρριψε την ίδρυση καθώς “σκόνταψε” στον σκοπό.

Στο τότε καταστατικό που είχε συνταχθεί είχε περιγραφεί ως σκοπός η διάθεση εσόδων από την αξιοποίηση των 86 ακινήτων για πολιτιστικές δράσεις και ειδικότερα για την ενίσχυση του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου. Ο σκοπός αυτός ήρθε «κόντρα» με τους όρους διαθηκών και διαθετών, με αποτέλεσμα να απορριφθεί από τη Διεύθυνση Κοινωφελών Περιουσιών και το Ίδρυμα να μη δημιουργηθεί ποτέ μέχρι σήμερα.

Η ένταξη του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο αποτελεί για την παράταξη μας δικαίωση αλλά και απόδειξη του τρόπου της άσκησης των καθηκόντων μας την επομένη των αυτοδιοικητικών εκλογών. Δεν θα αφήσουμε να χαθούν άλλες ευκαιρίες για το Δήμο Ηρακλείου, δεν θα επιτρέψουμε η αναλγησία και η στασιμότητα να κρατούν την πόλη στάσιμη. Σε κάθε περίπτωση η δημοσιοποίηση του πίνακα από το κτηματολόγιο με τα ακίνητα του Δήμου, θα έλυνε περισσότερες απορίες συμπολιτών μας», καταλήγει ο κ. Καραμαλάκης.”

Κατόπιν ενεργειών του λοιπόν, αλλά… πάλι σκόνταψε κι έπεσε!- Η διάψευση Βασιλάκη

Ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου, Μανόλης Βασιλάκης με επιστολή και στο Candiadoc, διαψεύδει τον υποψήφιο δήμαρχο και μάλιστα είναι αρκετά αιχμηρός, καθώς το θέμα της ίδρυσης του ιδρύματος δεν προέκυψε τώρα αλλά σε έναν οργανισμό που είναι υπό επεξεργασία μια δεκαετία!

“Όλα αυτά αγνοούνται και ένας πάγιος στόχος του Δήμου επιχειρείται να εμφανιστεί, κατά τρόπο αναχρονιστικό και απαράδεκτο,  ότι υλοποιείται «κατόπιν ενεργειών» υποψηφίου Δημάρχου! Είναι η δεύτερη φορά, μετά την υπόθεση του χλοοτάπητα του γηπέδου του Ηροδότου, που συμβαίνει αυτό“, γράφει ο κ. Βασιλάκης.

Η επιστολή του:

ΘΕΜΑ: Απάντηση σε ανακοίνωση της παράταξης «Ηράκλειο, η πόλη μας»

Με ανακοίνωσή της, η παράταξη «Ηράκλειο, η πόλη μας»  με υποψήφιο Δήμαρχο τον κ. Μιχάλη Καραμαλάκη επιχειρεί να εμφανίσει την εισαγωγή προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της σύστασης Ιδρύματος Πανανείου ως «δικαίωση για την παράταξη». Αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι: «…υπήρξε μια άκρως σημαντική εξέλιξη, η οποία δεν θεωρούμε ότι είχε προγραμματισθεί εκ των προτέρων αλλά προέκυψε από αναζητήσεις και πρωτοβουλίες μας…»   

Η σύσταση Ιδρύματος Πανανείου ήταν και είναι στόχος, των Δημοτικών Αρχών Κουράκη και Λαμπρινού, για τον οποίο δημοτικές Υπηρεσίες και αιρετοί έχουν εργασθεί επί μία δεκαετία. Πριν φτάσομε στην εισήγηση για τη σύσταση Ιδρύματος συντάχθηκε και εγκρίθηκε κανονισμός λειτουργίας του, αναζητήθηκαν οι διαθήκες, καταγράφηκαν οι όροι με τους οποίους περιήλθαν τα ακίνητα στο Πανάνειο,  υπολογίστηκε από ορκωτούς ελεγκτές το ποσό που πρέπει να δοθεί στο Ίδρυμα

Όλα αυτά αγνοούνται και ένας πάγιος στόχος του Δήμου επιχειρείται να εμφανιστεί, κατά τρόπο αναχρονιστικό και απαράδεκτο,  ότι υλοποιείται «κατόπιν ενεργειών» υποψηφίου Δημάρχου! Είναι η δεύτερη φορά, μετά την υπόθεση του χλοοτάπητα του γηπέδου του Ηροδότου, που συμβαίνει αυτό.

Είναι ανάγκη να γίνει κατανοητό ότι ως Αντιδήμαρχοι παίρνομε οδηγίες μόνο από τον εκλεγμένο Δήμαρχό μας και κανέναν άλλον. Η σύσταση Ιδρύματος Πανανείου  στάλθηκε προς συζήτηση  στο Δημοτικό Συμβούλιο, επειδή το αποφάσισε ο  μόνος αρμόδιος, ο Δήμαρχος, Ηρακλείου  κ. Βασίλης Λαμπρινός,  πολύ πριν η παράταξη «Ηράκλειο, η πόλη μας» ασχοληθεί με το θέμα. 

          Μανόλης Βασιλάκης

Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Δημοτικής Περιουσίας

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί